Veelgestelde vragen

 

Is dit voor mij wel een goede cursus...!?

Om je in deze cursus thuis te voelen en van mijn kant uit om je goed te kunnen begeleiden, is het in ieder geval belangrijk dat je een 'Open Mind' hebt om je ideeën, smaak en mogelijkheden op een vrije en ongedwongen manier te kunnen onderzoeken.
Dat is in principe het
enige vereiste om deel te kunnen nemen. Verder hoef je,vooral als je net begint, echt he-le-maal niets te kunnen!

 

 

Hoe ziet een les er ongeveer uit?

 

Een les duurt twee en half uur met halverwege een 'pauze'.
De pauze vormt regelmatig 'een onderdeel' van de les. We bekijken dan het werk van een bekende kunstenaar of bespreken een opdracht.

De onderlinge gesprekken gaan soms over kunst en daaraan gerelateerde onderwerpen. Soms wordt er echter gewoon koffie en taart gegeten en gaat het over echt he-le-maal niets. ;-)

Buiten de reguliere lessen om is er onregelmatig een museumbezoek. Ik ben bijvoorbeeld eens met een groep naar de uitreiking van de Sikkensprijs aan Bridget Riley in het Haags Gemeentemuseum geweest. Dick Swaab (auteur van de bestseller 'wij zijn ons brein') verzorgde daarbij de Mondriaanlezing over hoe ons kijken (naar bijvoorbeeld schilderijen) in elkaar steekt. Aansluitend hebben we de tentoonstelling bezocht.

'Bedrijfsuitjes' moeten dus wel een zeker nut hebben voor waar we in de cursus mee bezig zijn.

 


Met welke materialen kan er worden gewerkt?

Het maakt niet uit welk materiaal je gebruikt. Er wordt in de lessen gewerkt met zowel acryl- als olieverf, op zeer kleine tot zeer grote formaten, abstract en figuratief, op papier of op doek, modern of meer traditioneel.

De cursus richt zich dus inhoudelijk niet op een bepaalde stijl of methode.


Olieverf

 

Werk je al met olieverf?

Om de verf te verdunnen mogen alleen liquin en het reukloze gamsol in de les gebruikt worden. Aan het eind van de les mag je wel je kwasten schoonmaken met gewone terpentine.

Zo blijft de les toegankelijk voor mensen die voor een al te sterke verflucht allergisch zijn en is de lucht voor iedereen schoon, gezond en fris!

 


Is er een mogelijkheid om een proefles te volgen?

Op dit moment staat er geen proefles gepland. Aan het begin van elk seizoen is er een open dag. Daar kun je dan in ieder geval terecht om kennis te maken.

Om op een informele manier kennis te maken met de cursus kun je de introductiecursus volgen.

 


Wat kost het?

272,- voor 15x

139,- voor de introductiecursus 5x

195,- voor de onlinecursus 10x

 

Waar kan ik het vakantierooster vinden?

De cursus volgt in principe de schoolvakanties zoals ze in Zoetermeer zijn bepaald).

https://www.ckc-zoetermeer.nl/default/vakantiesSchilderkunst? Dat is stille poëzie.

~ Plutarch ~